Početna » MUP Srbije: Dojava lažna, gnusna šala

MUP Srbije: Dojava lažna, gnusna šala

0

Informacija koju su na Tik Toku iznela trojica uhapšenih u Bosni i Hercegovini, u vezi sa nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, bila je lažna, potvrdio MUP Srbije.

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine, na osnovu informacija MUP-a Srbije, identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na „Tik Toku“ izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine  uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna, potvrdio je MUP Srbije. Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine osumnjičene će u skladu sa zakonom privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordiniaciji Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva bezbednosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tjela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i FUP Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije, nvodi se u saopštenju policije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas