Početna » Najbolja medicinska sestra je iz Niša

Najbolja medicinska sestra je iz Niša

0
Medicinska sestra iz Doma zdravlja niš dobila je priznanje “najbolja sestra primarnog zdravstva Srbije”. Živoslava Tasić (Borka) radi u Službi za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje. Dodeli priznanja „Milosrdna sestra Darja Korobkina“ u Ruskom centru u Beogradu prisustvovala je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

 

Borka se trideset jednu godinu nesebično daje u poslu koji voli, a nakon dodele priznanja, ističe da ima ogromnu ljubav prema poslu i pacijentima.

Događaj je organizovala Fondacija „Zajedno za osmeh“ u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom, srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Ruskim domom u Beogradu u želji da se oživi sećanje na mladu bolničarku i ukaže na značaj medicinskih sestara – tehničara u Srbiji, koji predstavljaju neizostavnu kariku u multidisciplinarnom timu.

Dodeli nagrada prisustvovali su Ministarka zdravlja Danica Grujičić, predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu, Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Ruske humanitarne misije i Foruma pacijenata Srbije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas