Početna » Najbolji ajvar se pravi u Dimitrovgradu

Najbolji ajvar se pravi u Dimitrovgradu

0
Beograd je desetu godinu zaredom bio domaćin ekipama iz cele Srbije, koje su se okupile na velikom finalu nacionalnog takmičenja u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ na Adi Ciganliji.

U konkurenciji 30 ekipa iz 15 gradova Srbije titulu najboljih majstora ajvara osvojila je ekipa „Domaćice iz Caribroda“ iz Dimitrovgrada, tako da se Dimitrovgrad po drugi put upisao na listu gradova gde se pravi najbolji ajvar. Kapiten ekipe Aleksandra Krumov je krunisana za kraljicu ajvara 2023. godine. Drugo mesto pripalo je ekipi „Standardno veseli“ iz Niša, a na treće mesto su se plasirali „Ličani i ličanke“ iz Kanjiže.

Autor fotografija: Live Production

Članovi stručnog žirija su bili svetski priznati kulinarski stručnjaci Svetske asocijacije kuvara „World Chef“ i licencirane sudije Svetske asocijacije za ocenjivanje hrane, gospodin Ivo Andrić, Stambol Geštamov i Dušan Štulić, iskusni gastronom sa preko 50 godina iskustva. Tročlani žiri je imao zaista težak zadatak, ali su bili složni u konačnoj odluci. Iako su odlučivale nijanse, pobednički ajvar se izdvojio po izuzetnom balansu ukusa.

Autor fotografija: Live Production

Sponzori karavana su za pobedničke ekipe obezbedili vredne nagrade, tako da su šampioni, osim pehara, postali vlasnici i najnovijeg modela popularnog šporeta Smederevac 10. Drugoplasirana ekipa je dobila šporet Smederevac 7, dok su trećem mestu pripali Mini elektrik šporet i paket Dijamant proizvoda.

Autor fotografija: Live Production

Tokom celog dana sa Ade Ciganlije se širio miris pečene paprike, a više od 150 takmičara i brojni znatiželjni posetioci su uživali i u muzičkom programu i zabavnim nagradnim igrama.

Nakon završene desete sezone, karavan je obišao čak 220 gradova, napravljeno je preko 50.000 tegli ajvara, a takmičarima je obezbeđeno više od 100 tona paprike. Karavan je posetilo preko milion ljudi, a više od 40 domaćinstava je, podstaknuto uspešnim plasmanom, pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara.

Autor fotografija: Live Production

Velikom uspehu desete sezone karavana, pored organizatora, takmičara, lokalnih samouprava gradova učesnika i brojnih sponzora, doprinela je i podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas