Početna » Nastavak pravne bitke: Grupa “Dr Dragan Milić” osporava poslednju odluku GIK-a. Ponovo žalba Višem sudu

Nastavak pravne bitke: Grupa “Dr Dragan Milić” osporava poslednju odluku GIK-a. Ponovo žalba Višem sudu

0

Pravni tim Grupe građana “Dr Dragan Milić” nastavlja sa svojom borbom za pravdu. Oni su predali žalbu na odluku Gradske izborne komisije (GIK) od 6. jula, koja se odnosi na rezultate izbora za odbornike Skupštine Grada Niša održanih 2. juna.

Mladen Đurić, ovlašćeni zastupnik Grupe građana i šef Izbornog štaba, predao je žalbu Višem sudu u Nišu. U žalbi se celokupno osporava zakonitost i pravilnost odluke GIK od 6. jula, uz tvrdnje da organ nije ispravno primenio zakon, druge propise ili pravne akte.

“Činjenično stanje nije pravilno i potpuno utvrđeno, a zaključci izvedeni iz tog stanja su nepravilni,” navodi se u žalbi.

 

Takođe, ističe se da je GIK svojim postupcima prekršila član 25. Zakona o lokalnim izborima, koji propisuje da je ovo telo odgovorno za zakonito sprovođenje lokalnih izbora.

“Odluka od 6. jula je nezakonita zbog nepravilnosti u radu GIK,” objasnio je Đurić, dodajući da će Grupa građana nastaviti sa pravnim putem kako bi osigurali da se volja građana poštuje i da izbori budu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Žalba grupe građana “Dr Dragan Milić”

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas