Početna » Niš domaćin takmičenja u lepoti

Niš domaćin takmičenja u lepoti

0
Niš će 17. decembra biti domaćin takmičenja „Mis životne sredine Srbije“. Nišlijka Mila Janković je u Indiji pobedila na svetskom takmičenju za „Miss Environment international“, i time će Srbija biti domaćin ovog takmičenja naredne godine, a u Nišu i na Kopaoniku će se vršiti izbor Miline naslednice.

Ovo takmičenje se razlikuje od klasičnih izbora za mis, zbog toga što traje 90 dana, gde učesnice imaju priliku da pored lepote, prikažu i svoj aktivizam, pre svega u oblasti zaštite životne sredine, ali i u oblastima borbe protiv vršnjačkog nasilja i ohrabrivanju žena preduzetnica.

„Ovo je vrlo specifično takmičenje. Takmičenje traje duže, traje 90 dana, za razliku od klasičnih izbora za mis koje se održava praktično samo taj dan. Ovde devojke imaju 90 dana da predstave svoje kvalitete, pored same lepote i fizičkog izgleda, koji je sastavni deo, potrebno da je predstave svoje da kao mlade žene postanu liderke i utiču pozitivne na svoje društvo i okruženje“, rekao je Vladimir Vujičić iz „Miss beauty Srbija“.

Vujičić dodaje da je od početka učestvovalo oko 70 devojaka, a u finalu, koje će biti održano u niškom restoranu „Vilin“, učestvovaće 12 devojaka.

Foto: N.P.

Čast da Srbija organizuje svetski izbor za „mis životne sredine“ pripala je zahvaljujući Nišlijki Mili Janković koje je pobedila na takmičenju u Indiji. Ona je zaštitno lice takmičenja koje će se održati kod nas naredne godine.

„Volim da kažem da je ovo takmičenje lepota sa smislom. Pre svega, devojke treba da budu lepe, koga će da slušaju, ako ne lepe devojke. Kroz lepotu i takmičenje promovišemo zaštitu životne sredine, jer stvarno našem gradu je to potrebno, kako našem gradu tako i Srbiji i svetu“, kaže Mila.

Ona je dodala da joj je ova titula donela i dodatnu odgovornost, da se više aktivira u polju zaštite životne sredine.

U najboljih 12 je najviše takmičarki iz Niša i Pančeva. Jagoda Milovanović iz Pančeva učestvuje po treći put i navodi da je važno da se utiče na svest svih, pre svega na najmlađe, od vrtića i škola.

Ivana Nešić iz Kruševca smatra da ja najvažnije da se podrži poruka o zaštiti životne sredine, dok je ostalo manje važno.

Tri prvoplasirane iz Niša nastavljaju takmičenje krajem aprila naredne godine na Kopaoniku. Pobednica tog superfinala će dobiti priliku da predstavlja našu zemlju na takmičenju koje će biti održano kod nas od 29. septembra do 12. oktobra naredne godine, ali još uvek nije poznato u kom gradu.

Za pobednice su pripremljene i finansijske i robne nagrade.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas