Početna » Nišlija Petar Janković vice šampion na Svetskom superkupu u masaži (FOTO)

Nišlija Petar Janković vice šampion na Svetskom superkupu u masaži (FOTO)

0

Petar Janković iz Niša osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Wellness masaže na svetskom super kupu u masaži (World Massage Super Cup 2023)
održanom u Rumuniji 11. I 12. Novembra ove godine.

“Ovo je drugo takmičenje na kome sam učestvovao, prethodno je bilo Balkansko tamičenje masaže održano u Indjiji 27. i 28. maja ove godine na kome sam osvojio bronzanu medalju u Wellness kategoriji”, govori ovaj mladi maser.

Takmičenja se održavaju pod pokroviteljstvom udruženja masera i terapeuta nacionalnih i internacionalnih. Samo takmičenje je podeljeno u više kategorija (švedska masaža, wellness masaža, slobodni stil inspirisan zapadom, slobodni stil inspirisan Azijom, masaža lica, masaža na stolici.

Učesnici takmičenja su terapeuti i maseri koji za 30 minuta treba da pokažu najbolje delove svog rada, dok su sudije učitelji masaže iz celog sveta, kao i maseri i terapeuti sa odredjenim ostvarenjima u industriji.

“Sudjenje se obavlja po više kriterijuma ali najvažniji su stav masera dok radi, tehnika koju maser koristi i kombinacija razlicitih tehnika kao i tečnost u radu-takozvani flow koji predstavlja rad koji sa strane posmatraca ali i iz perspektive klijenta masazu “iz jednog daha”, naime svaki pokret se uliva u sledeci, ritam rada je konstantan i masaža ima uvodni deo, razdradu i zaključak”, objašnjava Petar.

Poene donosi i smisao tretmana, ambijent oko stola za masazu kao i inovacija, odnosno novitet koji moze biti lični pečat terapeuta.

Na takmičenju je bilo 170 učesnika iz celog sveta bilo je ljudi iz Azije, delova Amerike, Španije, Italije, Izraela, Nemačke, zemlje Balkana medju njima Bosanaca, Srba, Hrvata, Slovenaca, Rumuna…

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas