Početna » “Nisomnia” se odlaže za avgust: Program ostaje nepromenjen

“Nisomnia” se odlaže za avgust: Program ostaje nepromenjen

0

Muzički festival „Nisomnia“, koji je bio zakazan za 14. i 15. jun u dvorištu Banovine, odlaže se za nove datume. Biće održan u utorak i sredu 27. i 28. avgusta 2024. godine. Razlog za odlaganje su produženi radovi na gasifikaciji koji se izvode na toj lokaciji.

 

Iako su mogle da se očekuju određene izmene u programu i otkazivanja bendova zbog promene termina, organizatori „Nisomnie“ navode da program ostaje isti.

 

Ana Živanović, umetnički direktor festivala

„Nažalost, radovi na gasifikaciji Univerzitetske zgrade nisu gotovi. Odvijaju se u Banovini, pa smo morali da promenimo ili termin ili mesto. Nažalost, nije bilo adekvatnih prostora koji bi imali iste uslove, a da nisu bila potrebna dodatna finansijska sredstva. Tako da smo odlučili da zadržimo mesto, a da promenimo termine. S obzirom na to da se u avgustu većina građana u naš grad vraća sa odmora, naša pretpostavka je bila da 27. i 28. avgust nije loš termin za održavanje „Nisomnie“ u Banovini“, navela je Ana Živanović, umetnički direktor festivala.

 

Nastupi ostaju nepromenjeni, ali će program biti rotiran. Program koji je bio planiran za prvi dan, 14. jun, biće održan 28. avgusta, a bendovi koji su trebali da nastupe 15. juna nastupiće 27. avgusta.

 

Sve kupljene karte će važiti i za nove datume. Cena ulaznica po večeri je 1.200 dinara, i mogu se nabaviti u knjižari „Indigo“ i u knjižari Niškog kulturnog centra.

 

„Nadamo se da će publika ostati verna, kao što je uvek bila. Tada su u toku i „Filmski susreti“, pa ćemo imati verovatno i neke mlade glumce u publici koji žele da se zabave niškom publikom. Karte su počele da se prodaju. Prodaja je i dalje u toku, samo ćemo obeležiti da su za nove datume i sve kupljene karte će važiti“, pojasnila je Ana Živanović.

Glavne zvezde ovogodišnjeg festivala su bendovi „Ničim izazvan“, „Orthodox Celts“, „Koi koi“, a nastupiće i niški bendovi, kao i tribjut bendovi.

 

Program obe večeri festivala počinje u 20.30 časova, a organizatori očekuju veliki odziv i podršku publike, uprkos pomeranju termina. Festival „Nisomnia“ obećava jedinstvenu muzičku atmosferu i raznovrsnost žanrova, privlačeći ljubitelje muzike različitih ukusa i generacija.

 

Organizator „Nisomnie“ je Niški kulturni centar, a pokrovitelj festivala je Grad Niš.

 

 

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas