Početna » Novi datum za početak izgradnje obilaznice oko Niša

Novi datum za početak izgradnje obilaznice oko Niša

0

Do juna, zatim 1. juna, pa sada je tu i 5. jul. To su licitacije početka radova na obilaznici oko Niša, ali samo u prethodnih nekoliko meseci. Ako sagledamo period od prethodnih više desetina godina, mnogo je datuma kada je zakazan početak radova na obilaznici oko Niša i konačno izmeštanje pruge iz grada.

Uoči lokalnih izbora u Nišu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će radovi početi 1. juna, baš dan pred izbore. Do toga nije došlo, a poslednje obećanje ministra je da će danas biti potpisan ugovor za izgradnju železničke obilaznice, a izgradnja početi već u prvoj nedelji jula.

„Ja sam u stalnoj konverzaciji sa Evropskom investicionom bankom koja je obezbeđuje novac. Sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo sve učiniti da do početka juna počnu radovi na izgradnji obilaznice oko Niša“, rekao je Vesić još u martu.

Međutim, sada kaže da će biti potpisan ugovor sa izvođačem radova i izdata građevinska dozvola, pa on očekuje da radovi počnu oko 5. jula.

Posao je dobila firma „Ekstra Auto transport“ iz Vrbasa, koja je bila angažovana kao podizvođač kineskoj kompaniji na projektu izgradnje brze pruge do Novog Sada, i sada do Subotice. Vesić ističe da će Ministarstvo danas izdati građevinsku dozvolu za izgradnju železničke obilaznice i da pripremni radovi mogu da počnu.

„Ti radovi će trajati desetak dana i oko 5. jula mogu da počnu radovi na izgradnji železničke obilaznice oko Niša. Konačno će biti rešen višedecenijski problem železničke pruge koja prolazi kroz centar Niša“, rekao je Vesić za TV Prva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je krajem marta takođe najavio da će radovi na obilaznici oko Niša krenuti najkasnije 1. juna. Istakao je i da će za kompletan projekat izgradnje pruge od Niša do Dimitrovgrada država dobiti oko 430 miliona evra od EU, računajući i obilaznicu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas