Početna » Novi toplotni talas stiže: Vrući dani i tropske noći pred nama

Novi toplotni talas stiže: Vrući dani i tropske noći pred nama

Danas toplo i sunčano sa povremenim pljuskovima

0

Nakon svežeg jutra, Srbija će danas uživati u pretežno sunčanom i toplom vremenu. Tokom popodneva, na zapadu i jugozapadu zemlje, očekuje se lokalni razvoj oblačnosti koji može doneti kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab do umeren, uglavnom severozapadnog pravca, dok će u Vojvodini u jutarnjim i prepodnevnim satima duvati zapadni i jugozapadni vetar, a kasnije tokom dana i uveče, preći će u severozapadni pravac.

Najniže temperature će se kretati od 11 stepeni Celzijusa na jugu Srbije do 19 stepeni u Beogradu, dok će najviše dnevne temperature biti između 29 i 32 stepena Celzijusa. U toku noći očekuje se umereno naoblačenje koje ponegde može doneti kratkotrajnu kišu ili pljusak.

Vremenska prognoza za Niš: 16. jun 2024.

U Nišu će nakon svežeg jutra tokom dana biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab, severozapadni. Najniža temperatura će se kretati oko 17 stepeni Celzijusa, dok će najviša dnevna temperatura dostići oko 31 stepen Celzijusa.

Izgledi vremena za narednih sedam dana (do 23. juna 2024.)

Ponedeljak, 17. jun 2024. – Na severu zemlje očekuje se pretežno sunčano vreme, dok će u ostalim krajevima biti prolaznog naoblačenja koje ponegde može doneti kratkotrajnu kišu ili pljuskove sa grmljavinom.

Od utorka, 18. jun 2024. – Pretežno sunčano i vrlo toplo vreme nastaviće se širom Srbije, sa maksimalnim temperaturama od 31 do 35 stepeni Celzijusa. Od 20. juna očekuju se dnevni maksimumi koji će lokalno prelaziti i 35 stepeni Celzijusa, dok će u urbanim sredinama biti tropskih noći.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas