Početna » Obuka za protivteroristička dejstva vodiča i službenih pasa. Dresirani psi izveli napad i iz helikoptera (FOTO)

Obuka za protivteroristička dejstva vodiča i službenih pasa. Dresirani psi izveli napad i iz helikoptera (FOTO)

0
U Centru za obuku pasa u Nišu prethodne nedelje je završeno višemesečno osposobljavanje vodiča i službenih pasa za protivteroristička i protivdiverzantska dejstva u specijalnim i jedinicama vojne policije Vojske Srbije.

Profesionalni vojnici – vodiči su se za to vreme osposobili za upotrebu pasa u specijalnim operacijama i pružanje prve pomoći u slučaju povređivanja ili ranjavanja psa, dok su vojni službeni psi prošli odgovarajuću dresuru.

U skladu sa zadacima koje će vodiči i psi izvršavati u jedinicama Vojske Srbije, realizovana je opšta dresura i uvežbavanje radnji kao što su savlađivanje prirodnih i veštačkih prepreka, upad u objekte i motorna vozila i neutralisanje protivnika, uključujući i, kao jedan od najbitnijih segmenata obuke, izvođenje napadnih dejstava iz helikoptera.

Psi su u Centru posebno odabrani i uzgojeni za ovu namenu, a po završenom osposobljavanju raspoređeni su u specijalne i jedinice vojne policije, gde će izvršavati zadatke zajedno sa vodičima sa kojima su prethodnih meseci bili na obuci.

Obuka vodiča i pasa za specijalna dejstva i operacije doprinosi unapređenju sposobnosti specijalnih snaga Vojske Srbije, budući da su psi, zahvaljujući superiornim čulima i sposobnosti da brzo i bez upotrebe smrtonosne sile savladaju protivnika, nezamenjiv pratilac u realizaciji mnogih zadataka.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas