Početna » Oglasila se škola iz Niške Banje: Stručne službe su na raspolaganju učenicima i roditeljima kojima je pomoć potrebna

Oglasila se škola iz Niške Banje: Stručne službe su na raspolaganju učenicima i roditeljima kojima je pomoć potrebna

0
Učenici i zaposleni Osnovne škole ,,Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje upućuju najdublje saučešće porodici i prijateljima nesrećno nastradalog dečaka učenika škole, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu ove osnovne škole, čiji su đaci ubijeni dečak, ali i mladić koji je osumnjičen za ubistvo.

“Škola, stručne službe i nastavnici, pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje. Psiholog i pedagog su na raspolaganju učenicima i pozivaju sve roditelje da prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna podrška”, ističu.

Dodaju da je škola hitno održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve mere koje su u ovim okolnostima predviđene Protokolom o postupanju ustanove u kriznim situacijama. Prvi čas danas u obe smene bio je posvećen razgovoru sa učenicima. Ističu i da će nastavnici pratiti ponašanje učenika i organizovati aktivnosti shodno njihovim potrebama.

Školi u postupanju podršku pružaju prosvetni savetnici Školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas