Početna » Operisano mladunče rode koje je preživelo pad iz gnezda, predstoji mu dug oporavak

Operisano mladunče rode koje je preživelo pad iz gnezda, predstoji mu dug oporavak

0

Nevreme koje je zadesilo Niš i okolinu u prethodnim danima donelo je mnogo posla za volontere iz organizacije ZOO Planet. Među životinjama kojima je bila potrebna pomoć našlo se i mladunče rode, koje je palo iz gnezda i zadobilo ozbiljnu povredu noge. Nakon hitne intervencije, mladunče je operisano i sada ga očekuje dug oporavak.

Olujni vetrovi u Tešici oborili su iz gnezda rode starog 25 godina dva mladunčeta. Dok je jedno prošlo bez povreda i vraćeno je roditeljima, drugo je imalo manje sreće i prilikom pada polomilo je nogu. Volonteri ZOO Planeta brzo su reagovali i pružili mu neophodnu pomoć.

„Mladunče rode je prilikom pada sa gnezda, usled oluje, zadobilo prelom potkolenice pa je iz tog razloga urađena osteosinteza, koju je Branislav Petković sproveo i ona se probudila iz anestezije i za sada je stabilno. Još uvek je slaba i iznemogla, ali se nadamo da će svakim danom biti bolje“, izjavili su iz ZOO Planeta.

Osim rode, volonteri su zbrinuli i mišara sa prostrelnom ranom na krilu. Nesrećna ptica je ranjena iz vazdušne puške, ali je takođe operisana i trenutno se nalazi u stabilnom stanju. Obe ptice su pod terapijom i predstoji im dug period oporavka.

U stacionaru ZOO Planeta trenutno se nalazi preko 20 spašenih životinja, pa iz ovog niškog udruženja apeluju na sugrađane za pomoć u obezbeđivanju hrane i nege koja je neophodna za oporavak životinja.

“Svaka donacija, bilo u hrani ili novčana, mnogo znači za naše štićenike. Naš cilj je da im pružimo što bolje uslove za oporavak kako bi se jednog dana mogli vratiti u svoje prirodno stanište”, zaključili su volonteri.

Niški volonteri i dalje neumorno rade na zaštiti i zbrinjavanju životinja, pokazujući nesebičnu posvećenost i ljubav prema prirodi.

 

Nevreme povredilo životinje: Volonteri zbrinuli rode, sokola i mišare

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas