Početna » Opštinska izborna komisija saopštila privremene rezultate – 16:11 za opoziciju u najvećoj niškoj opštini

Opštinska izborna komisija saopštila privremene rezultate – 16:11 za opoziciju u najvećoj niškoj opštini

0

Opštinska izborna komisija objavila je privremene rezultate izbora za Skupštinu opštine Medijana.  Prema ovim rezultatima, partije okupljene oko Srpske napredne stranke imaće 11 odbornika u Skupštini opštine Medijana, Grupa građana “Dr Dragan Milić” osam, “Biramo Niš – Biramo Medijanu” šest, dok će koalicija “Ujedinjeni – Nada za Niš” imati dva odbornika. Današnjim ponovljenim glasanjem opozicione partije povećale su prednost, pa će tako odnos snaga u opštinskom parlamentu biti 16:11.

Najveći broj birača svoje poverenje je ukazao partijama na listi “Aleksandar Vučić – Medijana sutra”, koja je osvojila 15.220 glasova, što čini 38,42% od ukupnog broja birača. Na drugom mestu nalazi se Grupa građana “Dr Dragan Milić” sa 11.000 glasova ili 27,77%. Treća po broju glasova je lista “Biramo Niš – Biramo Medijanu” sa 8.317 glasova, što je 20,99% birača. Koalicija “Ujedinjeni – Nada za Niš” ima i 2.754 glasa, odnosno 6,98% od ukupnog broja glasača.

Cenzus nisu prešle liste “Niš, naš grad – Novo lice Srbije”, Ruska stranka – Rusija i Niš u srcu, kao ni Bojan Avramović – Ne damo Niš.

Prema podacima OIK-a, u Medijani se glasalo na 52 izborna mesta, a pravo glasa imalo je 76.820 glasača. Na izbore je izašlo 39.628 birača što je 51,59%. Bilo je 557 nevažećih listića.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas