Početna » Počinje da radi sistem “Pronađi me”: Građani će dobijati SMS sa informacijom o nestalom detetu

Počinje da radi sistem “Pronađi me”: Građani će dobijati SMS sa informacijom o nestalom detetu

0
Sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe “Pronađi me”, koji u više zemalja sveta već postoji kao Amber alert, danas će biti pušten u rad.

“Smatram da će naš sistem zaista dobro raditi, jer smo ga mi podredili našem podneblju i onome što vidimo da jeste problem kada pričamo o nestancima naše dece. Moram reći da je sistem “Pronađi me” prvi u regionu i u većem delu zemalja Evrope”, izjavio je direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić za Tanjug.

U slučaju nestanka deteta, u prvoj fazi mediji će prekinuti emitovanje programa, u prvih osam sati na svakih 30 minuta. Prikazivaće fotografiju nestalog mališana sa osnovnim informacijama.

Mobilni operateri poslaće svojim korisnicima poruku o nestalom detetu, dok će “Putevi Srbije”, aerodrom Nikola Tesla, autobuske i železničke stanice objavljivati na ekranima informaciju o njegovom nestanku.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas