Početna » „Polanski Protokoli“ upečatljivi na IFAT-u: Spira odneo nagradu

„Polanski Protokoli“ upečatljivi na IFAT-u: Spira odneo nagradu

0

Glumac Akademskog pozorišta Studenskog kulturnog centra Niš, Stefan Nikolić Spira, osvojio je prestižnu nagradu za najboljeg muškog glumca na Internacionalnom festivalu amaterskog teatra – IFAT 2024. Spira je briljirao u ulozi Mitra Kerovića u predstavi „Polanski protokoli“, koja je izvedena u subotu.

„Na upravo završenom Internacionalnom festivalu amaterskog teatra – IFAT u Laktašima, naš glumac Stefan Nikolić Spira dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu za rolu Mitra Kerovića u predstavi ‘Polanski protokoli’“, sa ponosom su istakli iz Akademskog pozorišta SKC Niš.

Predstava „Polanski protokoli“, adaptacija romana „Herceg Polanski“ autora Miloša Grozdanovića, režirana je i adaptirana od strane Aleksandra Mihailovića. Ovaj umetnički komad donosi duboku priču koja je očigledno impresionirala žiri festivala, a Spira je svojim talentom i predanošću oduševio publiku i kritičare.

Stefan Nikolić Spira rođen je u Vranju, a svoje akademsko obrazovanje završio je u Nišu, gde je diplomirao kao istoričar. Pored svoje strasti prema glumi, Spira radi kao softverski inženjer u IT sektoru, pokazujući tako svoju svestranost i talenat u različitim poljima.

U SKC posebno ističu zahvalnost publici i organizatorima i najavljuju učešće i naredne godine.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas