Početna » Postavljen transparent “Izbore krade, litijum dade” na Niškoj tvrđavi

Postavljen transparent “Izbore krade, litijum dade” na Niškoj tvrđavi

0

Aktivisti niškog tima “Kreni – Promeni” danas su na Niškoj tvrđavi postavili transparent sa porukom “Izbore krade, litijum dade. Krenimo – Promenimo.” Ova akcija ima za cilj da skrene pažnju javnosti na navodne izborne nepravilnosti i problematične odluke vezane za iskopavanje litijuma u Srbiji, kazali su aktivisti niškog tima, koji su i prošli cenzus na lokalnim izborima u Nišu.

Tim “Kreni – Promeni” tvrdi da vlast u Srbiji koristi izborne manipulacije kako bi zadržala kontrolu, posebno u Nišu. Iako su, prema njihovim rečima, opozicione liste dobile većinu glasova na poslednjim izborima, vlast pribegava izbornoj inženjeringu i prekrajanju izbornih listi kako bi sprečila promenu vlasti.

“Niš je jasno pokazao svoju želju za promenom vlasti, ali smo suočeni sa najneregularnijim izborima u istoriji. Ono što se trenutno dešava nije samo izborni inžinjering, već direktno prekrajanje izbornih listi,” naveli su u saopštenju aktivisti “Kreni – Promeni”.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas