Početna » Pozorište lutaka dobitnik nagrade „Zlatna anima – Radoslav Lazić“ na „Lut festu“ u Istočnom Sarajevu

Pozorište lutaka dobitnik nagrade „Zlatna anima – Radoslav Lazić“ na „Lut festu“ u Istočnom Sarajevu

0

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Dvadeset četvrtog međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ u Istočnom Sarajevu Pozorištu lutaka Niš dodeljena je nagrada „Zlatna anima – Radoslav Lazić“ za doprinos razvoju i afirmaciji lutkarske umetnosti i tradiciji lutkarstva.

Direktor festivala Vitomir Mitrić je nagradu koja nosi ime jednog od najpoznatijih srpskih pozorišnih stvaralaca uručio direktorki Pozorišta lutaka Milici Radulović, koja se tom prilikom zahvalila organizatorima i Savetu festivala i rekla:
„Nagrada potvrđuje kvalitet našeg rada i očuvanje tradicije lutkarstva koje negujemo u Nišu”.

Izvođenjem predstave niškog pozorišta „Vuk i sedam jarića“ festival je i zvanično otvoren. Zbog velikog interesovanja predstava će biti izvedena i danas, a narednih festivalskih dana, do petka 29. septembra kada se festival zatvara, publika će videti i ostvarenja teatara iz Srbije, Estonije, Francuske, Izraela, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i pratiti raznovrstan prateći program.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas