Početna » Predsednik Advokatske komore razgovarao sa načelnikom policije o napadu na kancelariju niškog advokata

Predsednik Advokatske komore razgovarao sa načelnikom policije o napadu na kancelariju niškog advokata

0
Nakon što je Advokatska komora Niša najoštrije osudila napad na njihovog kolegu, advokata Zorana Stambolića iz Niša, koji je izvršen 14. decembra u Nišu, a kojom prilikom je razbijen izlog, a zatim i izazvan požar unutar njegove advokatske kancelarije, juče je i predsednik komore, advokat Milan Petrović razgovarao i sa načelnikom PU u Nišu Jovicom Stoimenovićem i pomoćnikom načelnika Dejanom Kolićem.

Razlog sastanka je bio molba i zahtev advokatske komore da se preduzmu sve odgovarajuće operativne radnje kako bi se otkrio počinilac.

“Predsednik se uverio u odlučnost policije Niša da rasvetlu ovaj slučaj, a dogovoren je sastanak i o daljoj saradnji u cilju zaštite advokata i njihove imovine”, saopštila je Advokatska komora.

Da podsetimo, za protekla dva meseca advokatska kancelarija oca i sina Zorana i Milana Stambolića u Rajićevoj ulici u Nišu tri puta je oštećena, a u noći između nedelje i ponedeljka, 14. decembra je zapaljena. Vatru i dim prvi su primetili stanari zgrade gde se lokal nalazi, pa su vatrogasci intervenisali i sprečili da požar potpuno proguta lokal.

“Izlog je gađan ciglom i polomljen. Potom je izazvan požar unutar kancelarije. Strogo osuđujemo ovakav čin i uradićemo sve što je u našoj moći da učinioca privedemo pravdi”, poručuju iz ove advokatske kancelarije.

Posle četiri napada na njihovu kancelariju Stambolići su ozbiljno zabrinuti za svoju bezbednost, zbog čega su se obratili za pomoć Advokatskoj komori Srbije i Visokom savetu tužilaštva.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas