Početna » Preko 150 miliona evra za obilaznicu oko Niša, rok za završetak radova 1.035 dana

Preko 150 miliona evra za obilaznicu oko Niša, rok za završetak radova 1.035 dana

0

Generalna direktorka Infrastrukture železnice Srbije Jelena Tanasković potpisala je danas ugovor sa izvođačima radova na izgradnji niške železničke obilaznice sa firmom „Extra Auto Transport“, kao vodećim članom konzorcijuma, koji čini i kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“.

Ugovor je vredan 153 miliona evra, a rok za završetak radova, koji be prema najavama ministra Vesića trebalo da počnu 5. jula, je 1.035 dana.

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša, duga 22 kilometara, deo je projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Niš – Dimitrovgrad.

„Izgradnjom železničke obilaznice oko Niša biće rešeno pitanje niškog železničkog čvora i vozovi više neće prolaziti kroz centar grada, a bezbednost saobraćaja biće podignuta na viši nivo“, navela ja Jelena Tanasković u objavi na društvenim mrežama.

Planom je predviđena izgradnja obilazne pruge od stanice Niš Ranžirna do stanice Sićevo, u koridoru sa auto-putem Niš – Dimitrovgrad i biće osposobljena za brzinu vozova do 120 km/sat.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas