Početna » Preminuo poznati niški internista Ljubomir Hadži Pešić

Preminuo poznati niški internista Ljubomir Hadži Pešić

0
Doajen srpske interne medicine, prof. dr Ljubomir Hadži Pešić preminuo je u devedesetoj godini. U njegovoj bogatoj biografiji zabeleženo je da je radio najpre kao lekar opšte prakse, zatim internista i kardiolog u raznim ustanovama u Nišu i Niškoj Banji. Opelo i sahrana će se održati u petak 29. septembra od 12. 30 na Novom groblju u Nišu.

Bio je jedan od prvih fulbrajtovih stipendista koji se usavršavao u SAD, a potom i u Engleskoj, Norveškoj i Zapadnoj Nemačkoj.

Dugi niz godina bio je redovan profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, šef predmeta interne medicine i rukovodilac postdiplomske nastave iz kardiologije.

Njegovi studenti, koji su danas profesori, načelnici odeljenja, poznati lekari za njega su uvek imali samo reči hvale.

„Bio je pravi profesor, gospodin starog kova, blage naravi, ali pravednog prosuđivanja.“

Bio je redovan član Medicinske akademije Srpskog Lekarskog društva i Evropskog udruženja kardiologa. Pisac i glavni urednik velikog broja knjiga, stručnih i naučnih radova, a čak dva puta laureat nagrade grada Niša i dobitnik povelje Akademije Medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas