Početna » PREVAZIĐEN ISTORIJSKI REKORD: Danica iz Svrljiga rekordni 422.256 putnik. Sa niškog aerodroma otputovala za Ljubljanu (VIDEO)

PREVAZIĐEN ISTORIJSKI REKORD: Danica iz Svrljiga rekordni 422.256 putnik. Sa niškog aerodroma otputovala za Ljubljanu (VIDEO)

0
Aerodrom “Konstantn Veliki” oborio je danas sopstveni rekord. Danica Mihajlović iz Svrljiga rekordni je 422.256 putnik. Ona je sa niške vazdušne luke otputovala za Ljubljanu, a iz ove zemlje će nastaviti dalje do Italije, Nemačke i Holandije. Time je niška vazdušna luka prevazišla istorijski rekord koji je postavljen 2019. godine.  

Iako je ovaj rezultat ostvaren na početku meseca decembra, Aerodrom Konstantin Veliki bi do kraja godine mogao da zabeleži još značajniji rezultat od 450 hiljada prevezenih putnika na kraju kalendarske godine što bi bila najveća statistička brojka ikad zabeležena još od otvaranja 1986. godine.

Danica je na svoj prvi let avionom ispraćena uz pozdrave i prigodne poklone, a zanimljivo je to da ona prvi put leti avionom.

Danica Mihajlović

„Prvi put letim avionom i zaista mi je zadovoljstvo da prvo iskustvo mogu da imam baš sa „Er Srbijom“. Zahvalna sam za sve poklone i karte, i poželela bih da se otvori još puno linija, za nove destinacije“, rekla je Danica Mihajlović iz Svrljiga, koja živi i radi u Nišu.

Nakon Ljubljane, jubilarna putnica nastavlja putovanje do Italije, Nemačke i Holandije. Iako je navela da je nervozna zbog svog prvog leta, pokloni i svečani ispraćaj će joj verovatno nadvladati taj osećaj nervoze.

Rekordnoj putnici Danici Mihajlović su direktori Aerodroma Srbije i Air Serbia darovali prigodne poklone u vidu zlatnika Cara Konstantina i dve povratne avio-karte za bilo koju od preko 80 destinacija u mreži Air Serbia.

Foto: Glas juga

Ovaj dan za niški aerodrom je važan i zbog toga što je potpisan i ugovor sa „Er Srbijom“ o uvođenju sedam novih linija, od čega pet stalnih i dve sezonske. Iz Niša će putnici moći do Istanbula, Ljubljane, Beograda, Kelna, Frankfurta i sezonski do Atine i Tivta.

Jirži Marek, direktor Er Srbije

„Za razliku od prethodnih ugovora, ovi su na četiri godine, što daje sigurnost, kako aerodromima koji posluju na jugu Srbije, tako i svim putnicima koji gravitiraju ka niškom aerodromu“, naveo je generalni direktor „Er Srbije“ Jirži Marek.

Direktor „Aerodroma Srbije“, u okviru kojih posluje i niški aerodrom, najavljuje da se radovi na novoj terminalnoj zgradi završavaju i da će nakon raspisivanja javnih nabavki sistema, terminalna zgrada biti spremna za putnike krajem leta naredne godine.

Mihajlo Zdravković, direktor Aerodroma Srbije

„Aerodrom „Konstantin Veliki“ je na pravom putu i to pokazuje da ima potencijala, i da ulaganja koja država sprovodi kroz Vladu Republike Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture jesu opravdani i da će tek njihovom celokupnom realizacijom doći do još boljeg i snažnijeg rasta“, naveo je direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da je odluka da država preuzme niški aerodrom bila opravdana. Ona je dodala i da potpisivanjem ugovora sa „Er Srbijom“ grad dobija sigurnost i priliku za nove investicije i povezivanje sa našom dijasporom.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Još jednom smo dokazali da je odluka iz 2018. godine da država preuzme niški aerodrom bila opravdana. Danas je veliki dan za Grad Niš s obzirom na to da smo dobili sigurnost za narenih pet godina. Sa Niškog aerodroma leteće se ka sedam destinacija što jeste razvojna šansa za Grad”, istakla je Sotirovski.

Ona je na kraju kazala da su se usaglasili da svi imaju istu želju, a to je redovna linija za Beč.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas