Početna » Priznanje za predan rad u afirmaciji filmskog stvaralaštva Nišliji Dejanu Dabiću

Priznanje za predan rad u afirmaciji filmskog stvaralaštva Nišliji Dejanu Dabiću

0
Nišlija Dejan Dabić jedan je dobitnika značajnog priznanja Udruženja filmskih umetnika Srbije. Njemu će biti uručena diploma za “predan rad u afirmaciji filmskog stvaralaštva”.

Diploma će biti dodeljena i Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma – Martovskom festivalu, povodom 70 godina postojanja i doprinosa afirmaciji filma, kao i umetničkom tog festivala  i Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu povodom 75 godina plodonosnog rada na obrazovanju filmskih kadrova.

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS) dodelilo je nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji za 2023. godinu istaknutim filmskim i televizijskim rediteljima Branku Baletiću i Stanku Crnobrnji, montažeru Petru Markoviću i montažeru i reditelju dokumentarnog filma Branislavu Miloševiću.

Godišnju nagradu za filmsko stvaralaštvo u 2023. godini u kategoriji dugometražnog igranog filma dele Vladimir Perišić za režiju filma “Lost Country” i Matija Gluščević i Dušan Zorić za režiju filma “Da li ste videli ovu ženu?”

Nagrada za filmsko stvaralaštvo u 2023. godini u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma dodeljena je Darku Lungulovu za režiju filma “YU Grupa – Trenutak sna”.

Godišnja nagrada za filmsko stvaralaštvo u kategoriji animiranog filma dodeljena je Veri Vlajić za režiju filma “Avanture karikature”.

Memorijalna nagrada “Jovan Aćin” za ostvareni domet u oblasti angažovanog dokumentarnog filma pripala je Ivani Todorović za režiju filma “Na kraju puta”.

Komisiju za nagrade činili su: filmski snimatelj Radoslav Vladić, filmski scenograf Miljen Kreka Kljaković, reditelj Milan Knežević i montažer i reditelj Branislav Milošević, koji je bio izuzet u odlučivanju za nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji.

Nagrađenima će vredna strukovna priznanja biti uručena na svečanosti u Aeroklubu 14. decembra u 12 sati, a dodeljena su uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas