Početna » Pronađena bomba u selu Hum. Pripadnici antidivertanske jedinice bezbedno je danas uništili

Pronađena bomba u selu Hum. Pripadnici antidivertanske jedinice bezbedno je danas uništili

0

U Policijskoj upravi u Nišu potvrđeno je za Glas juga da su 14. juna primili prijavu da je pronađena eksplozivne naprava u naselju Hum, a danas su je pripadnici antidivertantske jedinice MUP-a Srbije uspešno uništili.

Prema rečima policije, eksplozivna naprava je identifikovana i obezbeđena odmah po prijavi.

“Danas je izvršeno njeno uništenje na bezbednoj lokaciji”, kazali su u policiji.

Nezvanično saznajemo da se radi o ručnoj bombi, a da je pronašao meštanin tokom obavljanja poljskih radova. On je prijavio policiji da je u travi primetio opasni predmet.

Specijalizovani pripadnici MUP-a, obučeni za rukovanje ovakvim vrstama ubojnih sredstava, stigli su u selo Hum i izvršili bezbednu eliminaciju naprave, čime je potencijalna opasnost za lokalno stanovništvo otklonjena.

Detalji o tome kako je ručna bomba završila na livadi još uvek su nepoznati, a prema pisanju medija, nije isključena mogućnost da je neko, ne znajući kako da je bezbedno preda nadležnim organima, odlučio da je se reši na udaljenom mestu kao što je ovo.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas