Početna » Protest u Nišu zbog “izborne krađe”

Protest u Nišu zbog “izborne krađe”

0

„Niš nikada nije ćutao na izbornu krađu“, poruka je koja je poslata sa prvog protetsa Nišlija koji je, zbog prekrajanja volje birača, organizovala koalicija „Srbija protiv nasilja“. Skup je održan ispred zgrade niškog parlamenta, zbog čega je od 18 časova u ulici Nikole Pašića saobraćaj bio u prekidu.

Osim studenata, okupljenim građanima obratio se narodni poslanik Srđan Milivojević koji je poručio da ovo nije borba za vlast, procente i mandate po svaku cenu.

„Vratićemo mandate jer nećemo lažnu skupštinu. Ovo je borba za esencijalno društvo i dostojanstvo, za pravdu, slobodu i za istinu. Vi ste prvoborci te borbe. Ne smemo da dozvolimo da trguju našim dostojanstvom. Kazala je Medijana pukni zoro!“, rekao je Milivojević.

Đorđe Stanković kandidat za poslanika liste “Srbija protiv nasilja” iz Niša, kazao je da se u narednim danima odlučuje kako će izgledati svaki sledeći izbori.

“Nećemo ćutati, ali treba da nas bude mnogo više. Probudite sve oko sebe da nas u nedelju bude najviše do sada. Na ovo ne smemo i nećemo da ćutimo”, poručio je Stanković.

Zahtev opozicije je poništavanje izbora na svim nivoima, jer su 17. decembra, uz niz nepravilnosti, za koje kažu imaju dokaze, glasovi birača pokradeni.

U Beogradu ispred zgrade RIK-a održan je peti protest sa koga je pored poništavanja izbora na svim nivoima, upućen zahtev da se otvore birački spiskovi. Za to je dat rok do ponedeljka, uz poruku da će u suprotnom blokirati dve saobraćajnice na šest sati.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas