Početna » Putarina od ponoći skuplja: Najveće poskupljenje na relaciji Beograd – Niš

Putarina od ponoći skuplja: Najveće poskupljenje na relaciji Beograd – Niš

0

U Srbiji će od ponoći putarina poskupeti za oko 10 odsto prema novom cenovniku Puteva Srbije, koji je dobio saglasnost Vlade Srbije. Od 10. jula, vozači će morati da izdvoje više novca za korišćenje autoputeva širom zemlje.

Detalji o Poskupljenju

Putarina na relaciji Beograd – Šid će koštati 500 dinara, što je povećanje od 50 dinara u odnosu na trenutnu cenu od 450 dinara. Vozači koji putuju od Obrenovca do Preljine moraće da izdvoje 560 dinara, umesto dosadašnjih 510 dinara. Takođe, putarina na relaciji Beograd – Subotica biće skuplja za 70 dinara i koštaće 800 dinara umesto 730 dinara.

Najveća Poskupljenja

Najveće promene u cenama putarine su na relacijama Beograd – Niš (jug) i Beograd – Dimitrovgrad. Nova cena putarine za put od Beograda do Niša biće 1.130 dinara, što je povećanje od 110 dinara. Putarina od Beograda do Dimitrovgrada će poskupeti za 160 dinara, pa će nova cena biti 1.670 dinara umesto dosadašnjih 1.510 dinara.

Ostale Promene

Pored navedenih relacija, putarine na sledećim deonicama takođe beleže poskupljenja:

  • Beograd – Batočina: nova cena 500 dinara (povećanje od 50 dinara)
  • Beograd – Vrbas: nova cena 470 dinara (povećanje od 50 dinara)

Popusti za Elektronsku Naplatu

U odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta precizirano je da korisnici uređaja za elektronsku naplatu putarine ostvaruju popust od 10 odsto, koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu od šest odsto. Ova stavka će se primenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas