Početna » Rekordnih 150 izlagača na “Vurdijadi” u Babušnici

Rekordnih 150 izlagača na “Vurdijadi” u Babušnici

0
Tradicionalna 11. po redu Vurdijada, kulturna, gastronomsko-turistička manifestacija, biće održana u subotu 21. oktobra u centralnom parku u Babušnici od 11 časova. Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika „Zoran Mirašević“ Niš u saradnji sa Turističkom organizacijom Babušnice pozivaju ljubitelje vurde, a i mlečnih i drugih proizvoda juga Srbija da posete ovu manifestaciju.

Iz Turističke organizacije Babušnice su najavili da se ove godine očekuje rekordan broj izlagača. Više od 150 izlagača će se takmičiti za najbolju vurdu, najbolju postavku stola nacionalne kuhinje i najlepšte uređeni štand.

“Pored lužničke vurde, posetioci će uživati i u drugi mlečnim proizvodima, ali tu će biti i domaća zimnica, peciva, suhomesnati proizvodi, slatkiši i drugi proizvodi”, istakli su organizatori.

Program svečanog otvaranja će ulepšati kultuno-umetnički program. Žiri će u 14 časova proglasiti pobednike, a ove godine u žiriju će biti i glumac Nenad Okanović.

Meštani Babušnice, Pirota, Bele Palanke, Niša i okolnih mesta staće na megdan jedni drugima u pripremanju vurde.

Inače, vurda, po kojoj je Babušnica i njena okolina naširoko poznata, zvanično je upisana u registar Zavoda za intelektualnu svojinu, čime je dobila i geografsku oznaku porekla i sada nosi zvanični naziv – lužnička vurda.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas