Početna » Saopšten uži izbor nagrade “Stevan Sremac” za 2022. godinu

Saopšten uži izbor nagrade “Stevan Sremac” za 2022. godinu

0
Žiri u sastavu: Dr Dejan Milutinović (Knjaževac), Petar Arbutina (Beograd) i Krsta Popovski (Beograd) formirao je uži izbor Nagrade „Stevan Sremac“ za najbolju proznu knjigu objavljenu na srpskom jeziku u 2022. godini.

Za Nagradu „Stevan Sremac“ za 2022. godinu prispelo je 43 knjiga. Žiri je u uži izbor uvrstio pet knjiga (ovde poređanih po azbučnom redu):
Vladimir Kecmanović, „Kad đavoli polete“, Laguna, Beograd
Jadranka Milenković, „Olivera uči nemački“, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Istočno Novo Sarajevo
Saša Radojčić, „Dečak sa Fanara“, Agora, Zrenjanin
Milan Ružić, „Pun kofer priča“, Laguna, Beograd
Aleksandar Tanurdžić, „Lakrimarijum“, Prometej, Novi Sad

Žiri će odluku o dobitniku saopštiti u sredu 15. novembra 2023. godine. Nagrada će laureatu biti uručena tokom manifestacije „Dani Stevana Sremca“ koja se održava u Nišu svakog novembra. Nagrada se ove godine dodeljuje jubilarni 20. put zaredom.

Nagradu „Stevan Sremac“ dodeljuje Grad Niš a finansijski je podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Program dodele nagrade realizuje Niški kulturni centar, a čine je plaketa i novčani iznos.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas