Početna » Septembarski književni razgovor sa Jasminkom Petrović

Septembarski književni razgovor sa Jasminkom Petrović

0

Jedna je od najomiljenijih autorki današnjice Jasminka Petrović otvara jesenji ciklus književnih razgovora „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću” pričom o devojčicama i njihovom svetu, te izazovnom prelasku u svet odraslih, koji svima nama postavlja pitanje – može li svet biti bolji, možemo li mi biti bolji.

Ovo književno druženje zakazujemo za sredu, 27. septembar od 17 časova u prostorijama EU info Kutka (Vožda Karađorđa 5, Niš). Razgovor sa Jasminkom Petrović vodiće Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti.

Iako najpopularnija među decom i omladinom, zastupljena u školskoj i domaćoj lektiri, nezaobilazna na festivalima i dragocena na kreativnim radionicama, Jasminka svojim temama o odrastanju i porodici dotiče svaki uzrast.

Njeni romani poslužili su za stvaranje filmova „Zlogonje” i „Leto kad sam naučila da letim”, što je pored izuzetno bogatog književnog stvaralaštva dodatno doprinelo Jasminkinoj popularnosti u Srbiji, ali i u regionu.

Svi koji žele da prisustvuju događaju potrebno je da popune prijavni formular na sledećem LINKU najkasnije do utorka, 26. septembra ili do popunjavanja kapaciteta.

Ideja ciklusa „Žene stvaraju – priče koje pokreću” koji je pokrenuo EU info kutak Niš je da zajedno sa istaknutim književnicama i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene i ženskom identitetu u našem društvu. U prethodnom periodu ugostili smo naše sjajne pesnikinje Vitomirku Trebovac, Maju Solar, Draganu Mladenović i Ognjeku Lakićević.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas