Početna » Slobodan Milošević dobio spomen sobu u prostorijama SPS-a u Nišu, najavljen i spomenik i Bulevar. Događaju prisustvovao unuk Marko Milošević (VIDEO)

Slobodan Milošević dobio spomen sobu u prostorijama SPS-a u Nišu, najavljen i spomenik i Bulevar. Događaju prisustvovao unuk Marko Milošević (VIDEO)

0

Velika sala u prostorijama Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Nišu od danas nosi ime po osnivaču stranke Slobodanu Miloševiću. Ispred sale otkrivena je portret  Slobodana Miloševića a sacijalisti najavljuju da će u narednom periodu predložiti postavljane biste kao i da će neki od niških bulevara nositi ime pos osnivaču stranke. Pored čenika niškog odbora stranke događaju je prisustvovao i unuk Slobodana Miloševića Marko Milošević koji je treći na izbornoj listi Ivica Dačić – Premijer Srbije,.

Marko Milošević je kazao da „ne bi mogao u potpunosti da se složi“ sa ocenama da je politika njegovog dede tokom 90-tih krivac za ratove, sankcije, hiperinflaciju i druge probleme.

„Bio je to prelazni istorijski trenutak, a mi smo se našli na udaru najvećih sila. Nismo želeli ni raspad svoje zemlje, ni ratove, ni sankcije, ali smo dovedeni u poziciju da moramo da branimo svoju zemlju i narod“, rekao je Marko Milošević.

On je rekao da će se kao narodni poslanik prioritetno zalagati za unapređenje obrazovanja, koje smatra prioritetom, te između ostalog predložiti da buduće generacije u osnovnoj ili srednjoj školi steknu znanja iz prava, ekonomije ili psihologije, kako bi kasnije lakše odgovorili životnim izazovima.

Predsednik GO SPS Igor Novaković je najavio da će Miloševiću u dvorištu zgrade u kojoj je sedište GO SPS biti podignut i spomenik, a odbornička grupa te stranke u Skupštini grada pokrenuti inicijativu da neki od bulevara ponese njegovo ime.

„Podićićemo mu spomenik u znak zahvalnosti zbog svega što je učinio za Niš. U našem gradu, u dvorištu kuće u kojoj je SPO, postoji spomenik Draži Mihailoviću, pa se Nišlije ne bune, pa zašto bi se bunile oko ovakvog spomenika? Slobodanu Miloševiću, takođe, dugujemo i ulicu, i to ne bilo kakvu, nego neki od bulevara. Ne vidimo razlog da to nekome smeta. I mi se ne bunimo što jedan bulevar nosi ime Zorana Đinđića, mada smatramo da ga on ne zaslužuje“, rekao je Novaković.

Novaković je kazao da su se sada odlučili za ovakvu spomen salu, koja će kasnije, sa postavljanjem fotografija, postati i spomen soba, zbog toga što SPS ove godine obeležava 33 godina postojanja, tokom kojih je uprkos nedaćama „uvek stajala stabilno“ i „bila jedina partija sa ideologijom“, a Milošević je njen utemeljivač.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas