Početna » Srcem za Janu: Humanitarni koncert učenika Muzičke škole Niš

Srcem za Janu: Humanitarni koncert učenika Muzičke škole Niš

0

Talentovani mladi umetnici iz Muzičke škole u Nišu, u saradnji sa Niškim kulturnim centrom, organizuju humanitarni koncert za pomoć maloj Jani. Koncert će se održati 20. juna s početkom u 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra (NKC). Ulaz na koncert biće dobrovoljni prilog namenjen za lečenje devojčice Jane.

„Dragi prijatelji, kolege i svi vi koji možete i želite da budete deo nas u još jednoj humanitarnoj akciji Muzičke škole iz Niša, u saradnji sa Niškim kulturnim centrom. Dođite i podržite naše učenike i njihove profesore. Nesebično i velikog srca, muzikom, kako najbolje i znamo, želimo da damo svoj mali doprinos jednoj maloj Jani“, navode iz Muzičke škole.

Mladi niški umetnici i muzičari izvešće 20 muzičkih numera, među kojima će biti klasična dela i narodne pesme, sve sa ciljem prikupljanja sredstava za Janu.

Jana je po rođenju dobila dijagnozu kongenitalnog inflamatornog miofibroblastoma – sakrokokcigealnog tumora, zbog čega je operisana u UDK Tiršova kada je imala samo 15 dana. Od rođenja je pod nadzorom nefrologa i neurohirurga. Jana trenutno ne hoda, ali sedi spontano i počinje sa vertikalizacijom. Klinički, Jana ima hipotoniju i inegalitet desne noge od 17 mm, te je dijagnostikovana i sa paraplegijom.

Nakon operacije, MR pregled je otkrio promenu na kičmenom stubu, što je dovelo do nove operacije 2019. godine. Usled neurogene bešike, intenzivno je sprovođena stimulacija peristaltike creva i mokraćne bešike, što je omogućilo Jani da od marta 2023. godine hoda samostalno, iako sa desnom nogom u spoljašnjoj rotaciji.

Jani su potrebna značajna finansijska sredstva za dalju rehabilitaciju, fizikalne terapije, elektro stimulacije, operacije, specijalističke preglede i kontrole, laboratorijske analize, suplemente, medikamente i medicinski potrošni materijal.

Ukoliko ne možete prisustvovati humanitarnom koncertu i ostaviti dobrovoljni prilog, možete pomoći slanjem SMS poruke sadržine 904 na broj 3030. Takođe, donacije se mogu uplatiti na dinarski račun: 160-6000000795164-78 ili na devizni: 160-6000000795507-19, IBAN: RS35160600000079550719, SWIFT/BIC: DBDBRSBG.

Podržimo Janu i omogućimo joj bolji život!

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas