Početna » Stadion “Čair” dobija hibridnu travu: Radnički ulaže u kvalitet terena

Stadion “Čair” dobija hibridnu travu: Radnički ulaže u kvalitet terena

0

Glavni teren stadiona „Čair“ u Nišu uskoro će dobiti hibridnu travu, kombinaciju prirodne i veštačke trave. Ovaj potez predstavlja važan korak ka unapređenju sportskih uslova za fudbalere Radničkog, koji su se često žalili na loš kvalitet terena.

Iako se godinama očekuje rekonstrukcija celokupnog stadiona i rušenje oronulih tribina, prvi korak će biti postavljanje nove travnate podloge. Fudbaleri Radničkog će zbog ovih radova imati privremene poteškoće tokom pripremnog perioda, ali se očekuje da će dugoročno ovaj projekat doneti značajan boljitak. Pored glavnog terena, u toku je i rekonstrukcija pomoćnog terena sa veštačkom podlogom.

“Radovi na glavnom terenu će trajati između 45 i 60 dana”, saopštavaju iz Radničkog. “Iako to predstavlja privremeni problem za našu ekipu tokom priprema, dugoročno će značajno poboljšati uslove za igru.”

U prvom kolu nove sezone, Radnički će gostovati Čukaričkom, dok će u drugom kolu, 27. jula, biti domaćini ekipi TSC-a. Zbog radova na terenu, meč će verovatno biti odigran na novom stadionu u Leskovcu.

Tokom radova, ekipa Radničkog će pripreme nastaviti na stadionu Železničara. Planirano je da 30. juna otputuju u Bugarsku, gde će u Banskom boraviti do 12. jula.

Očekuje se da nova hibridna trava na stadionu „Čair“ doprinese poboljšanju kvaliteta igre i smanjenju rizika od povreda igrača. Ipak, Nišlije očekuju više puta najavljenu kompletnu rekonstrukciju stadiona.

Gradonačelnica uverena da će plan “Skok u budućnost ” biti ostvaren do 2027. Renovira se porodilište i stadion, izmešta se pruga…

 

4o

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas