Početna » Stanković: Borba za pravdu i pobedu u Nišu postala evropska tema, sve oči uprte u jug Srbije

Stanković: Borba za pravdu i pobedu u Nišu postala evropska tema, sve oči uprte u jug Srbije

0

Borba pravnim putem za ponavljanje glasanje na dva biračka mesta u Nišu i dalje traje kako bi došli do finalnog rezultata, a to je pobeda opozicije, rekao je danas za televiziju N1 potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodni poslanik Đorđe Stanković.

,,Teško je boriti se na pravi način, ali mi u Nišu ne odustajemo od borbe. Posle nedavno održanih izbora imali smo puno pravo da ljude pozovemo na protest i da se i na takav način borimo za svoja prava, ali smo sve vreme bili potpuno uvereni da smo ove izbore dobili i da su svi dokazi na našoj strani”, kazao je on.

Prema njegovim rečima borba za Niš nije više samo lokalna i nacionalna tema, već je postala evropska, jer svi u ovom momentu gledaju u Niš i pažljivo promatraju šta će biti sledeći korak vlasti.

,,Izborni proces je od samog početka praćen anomalijama i problemima. Na dan izbora, odnosno u toku noći, neko je mešetario sa aplikacijom i ručno ubacivao brojeve. Jedna od naših primedbi bila je i da se rezultati koje su oni dobili ne slažu sa brojevima u zapisniku. To neće promeniti rezultat koji je SNS predstavio građanima popodne 3. juna, a to je da su navodno pobedili”, dodao je Stanković.

On ističe da su predstavnici njegove koalicije u Gradskoj izbornoj komisiji od samog početka sugerisali da je aplikacija problematična i da osim što ne funkcioniše postoji problem u njenom rukovanju i dodaje da je činjenica da se mešetarilo sa podacima i da se traži ponavljanje izbora na dva biračka mesta 10 i 18.

,,Najveću odgovornost u svemu ovome snosi predsednica Izborne komisije Danijela Milićević koja će nakog svega, po mom mišljenju, morati da odgovara, s obzirom da nije ispoštovala nijednu stavku zakona. U toku noći se promenio rezultat, tako što je dodato 70 glasova za SNS i između 12 i 15 glasova za Rusku stranku kako bi i oni dobili mandat. Ponovno prebrojavanje može da promeni rezultat SNS i da im oduzme jedan mandat. Oni su toga svesni i zato i prave greške i krše zakon”, rekao je on.

Stanković ističe da opozicija u Nišu ima 3.332 glasa više od SNS koja želi potencijalno da vlada sa Ruskom strankom i da promeni izbornu volju građana kroz ,,kupovinu” nekih odbornika, kao i da pokušavcaju da izmanipulišu izborni proces i da unište dokaze o evidentnoj krađi izbora.

,,Sve ove činjenice smo dokazali. Niko do sada nije uspeo da dokaže sa kolikom prevarantima imamo posla. Sačekaćemo da vidimo koliko će u ovoj situaciji i sud biti odgovoran za svoje odluke. Želimo da dođemo do pravde u ovom procesu, jer toliko je dokaza na našoj strani, da mislim da nijedna institucija koja drži do sebe, pre svega mislim na sudije, neće rizikovati da donese odluku koja je protiv zakona. Ako donesu ispravnu odluku doći će do ponavljanja izbora na biračkim mestima 10 i 18 i ako budemo imali više glasova, pobedićemo i izborni proces se neće zamaskirati”, istakao je on.

Govoreći o litijumu i okupljanju parlamentarnih opozicionih stranaka u petak, 28. juna u Loznici u znak protesta, Stanković naglašava da će i NPS biti tamo, kao da će ta stranka doneti deklaraciju o borbi protiv iskopavanja litijuma.

,,Svesni smo koliko iskpavanje litijuma može da bude štetno. Predstavićemo naše viđenje na koji način država može da profitira i zarađuje mnogo više nego od litijuma, koji predsednik Vučić ističe kao veliku ekonomsku šansu Srbije”, rekao je on.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas