Početna » SUBNOR ustupio prostorije Školi za kriminalistiku i bezbednost, koja je oštećena u požaru

SUBNOR ustupio prostorije Školi za kriminalistiku i bezbednost, koja je oštećena u požaru

0
Pre četiri dana izbio je požar u zgradi nekadašnje Elektronske industrije Niš u magacinu jedne firme. Vatrogasno-spasilačke ekipe su odmah po dojavi izašle na lice mesta i uložile maksimalne napore da spreče da se požar proširi i na obližnje magacine.

Požar je zahvatio i zgradu u kojoj se nalazi Visoka strukovna škola za kriminalistiku i bezbednost i teško je oštetio. Pored nameštaja, uništena su mnoga nastavna učila i sredstva i izgorela je biblioteka sa više od 2.000 knjiga. Do pronalaska novih prostorija nastava sa studentima će se odvijati na daljinu.

Nastavak redovne nastave se očekuje tek za desetak dana. Gradski odbor SUNBOR-a Niša navodi da imaju izuzetnu saradnju s ovom visokoškolskom ustanovom, te su odlučili da ustupe prostorije za rad upravi škole.

„S obzirom na to da Gradski odbor SUBNOR-a Niš s ovom visokoškolskom ustanovom ima izuzetnu saradnju na zajedničkim aktivnostima, na vanrednoj sednici koja je danas održana, doneta je jednoglasna odluka da im svoje prostorije, mada površinski skromnih 75 kvadrata prostora, ustupi na korišćenje za rad uprave škole do rešenja problema koji je izazvan požarom bez ikakve novčane nadoknade“, navode iz niškog SUBNOR-a.

U ime Škole dogovor je preciziran sa direktorom Veselinom Konatarom i prof. dr Zoranom Miladinovićem, a u ime SUBNOR-a Grada Niša, sa pukovnikom u penziji Anđelkom Milićevićem, predsednikom Gradskog odbora i članom Predsedništva SUBNOR-a Srbije i prof. dr Vidimirom Veljkovićem, predsednikom Skupštine SUBNOR-a Grada Niša.

„Sve ovo zarad studenata, a to su naša deca, naše bogatstvo i naša budućnost. Zarad iskrene pomoći u nevolji“, dodaju iz SUBNOR-a.

Prostorije koje je SUBNOR-a Niš ustupio na korišćenje, uprava Visoke strukovne škole za kriminalistiku i bezbednost je već počela da koristi.

Inače, ova visoka škola, s petnaestogodišnjim iskustvom predstavlja jednu jedinstvenu instituciju na ovim prostorima u oblasti bezbednosti i kriminalistike s novim akademskim pristupom koja pruža ovdašnjem akademskom tržištu nešto jedinstveno i originalno namenjeno studentima koji se opredele za ovu oblast izučavanja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas