Početna » Svečana akademija uoči Vidovdana biće održana u četvrtak u porti Sabornog hrama

Svečana akademija uoči Vidovdana biće održana u četvrtak u porti Sabornog hrama

0

S blagoslovom arhiepiskopa i mitropolita gospodina Arsenija niškog, u susret Vidovdanu uprava Sabornog niškog hrama Silaska Svetog duha na apostole organizuje i ove godine Vidovdansku akademiju u četvrtak 27. juna u porti Sabornog hrama sa početkom od 19.30 časova.

Ove godine besednik će biti profesor niške Bogoslovije dr Aleksandar Stojanović. Prošle godine ova čast pripala je kardiologu prof. dr Hadži Ivanu Tasiću.

Svečanu akademiju na platou Svetosavskog doma u Nišu organizuju Pravoslavna eparhija niška, uprava Sabornog hrama Silaska Svetog duha na apostole, Grad Niš, Kopnena vojska Srbije i Niška crkveno-pevačka družina „Branko“.

Prošle godine pred početak Vidovdanske akademije učenicima generacije osnovnih i srednjih škola, kao i najboljim studentima sa teritorije grada Niša, tradicionalno su dodeljene nagrade i pohvalnice.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas