Početna » Tradicionalna “Pihtijada” na Krstovdan u Svrljigu

Tradicionalna “Pihtijada” na Krstovdan u Svrljigu

0
U Svrljigu će biti održana šesta po redu ,,Pihtijada“. Prema najavama organizatora, manifestacija će se održati  na Krstovdan, 18. januara, kada će gradski park postati epicentar ukusnih takmičenja i gastronomske čarolije.

Manifestaciju organizuju Centar za turizam, kulturu i sport i Opština Svrljig, pružajući priliku lokalnim majstorima kuvanja da pokažu svoje umeće u pripremi pihtija.

Takmičarski deo će se održati upravo tog četvrtka, dok će ocenjivanje i proba biti zakazani za 19. januar, na dan Bogojavljanja.

“Očekujemo da će ova manifestacija okupiti brojne kulinarske entuzijaste i pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo svim posetiocima. Pihtije doživljavaju svojevrsnu renesansu, a Svrljig će biti epicentar ove ukusne tradicije na šestom po redu okupljanju ljubitelja ovog specijaliteta.”, kažu organizatori.

Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti do 16. januara putem telefona 061/187-3333 Slaviši Aleksiću.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas