Početna » U Nišu obeležena prva besplatna parking mesta za borce [VIDEO]

U Nišu obeležena prva besplatna parking mesta za borce [VIDEO]

0

Danas je u Nišu počelo obeležavanje parking-mesta namenjenih isključivo članovima boračkih udruženja, koja će koristiti besplatno. Na predlog boraca, biće postavljeno ukupno 18 takvih mesta za parkiranje, i to na lokacijama kod institucija koje najčešće koriste.

Foto: Glas juga

Simbolično, prvo parking-mesto obeleženo je u ulici Lole Ribara, ispred sedišta Udruženja boraca, prekoputa Suda. Ukupno 18 parking-mesta biće raspoređeno na 10 različitih lokacija širom grada.

„Lokalna samouprava je izašla u susret i ovo je još jedan veliki gest, koji je možda učinjen prvi put u Nišu u odnosu na celu Srbiju. Zvanično imamo deset lokacija, ali imaćemo 18 parking mesta. Ovo je još jedan boljitak za borce, što znači da borci, koji su učesnici oružanih sukoba 90-ih godina, nisu zaboravljeni“, rekao je Ivan Krstić, veteran 63. padobranske brigade i koordinator boračkih udruženja.

Prema njegovim rečima, u Nišu je trenutno zvanično upisano 4.000 boraca, ali je procena da ih ima još oko 3.000.

„Sve što smo dogovorili na Savetu za rad sa boračkim udruženjima to smo i ispunili. Jedno od 18 mesta u gradu je upravo ispred sedišta Udruženja boraca. Dogovorili smo sa borcima da tih 18 mesta u gradu budu na ključnim lokacijama, koje su njima potrebne, ispred institucija koje najčešće posećuju“, poručila je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Planirano je da sva mesta budu obeležena do kraja nedelje. U crvenoj zoni parkiranje će biti moguće do sat vremena, a u zelenoj do dva sata.

„Planirano je da do kraja nedelje bude obeleženo svih 18 parking mesta. Parking-mesta će biti vidno obeležena vertikalnom signalizacijom i dodatnom tablom, na kojoj će pisati da je mesto namenjeno samo za osobe koje poseduju određenu nalepnicu. U početku će to biti rešenje koje će dobiti od svog udruženja i mogu da koriste ta parking-mesta ograničeno“, izjavila je Jelena Nešić iz JKP „Parking servis“.

Dodala je da će lica koja parkiraju na tim mestima bez dozvole biti kažnjena od strane komunalne milicije.

Foto: Glas juga

Besplatna parking mesta borci će imati u Mačvanskoj ulici, Ulici Ive Lole Ribara, Zetskoj ulici, na Keju Kola srpskih sestara, u Prijezidnoj ulici, Obrenovićevoj ulici, na Keju Mike Paligorića, u Ulici Franca Romana i u Ulici Nade Tomić.

U gradu je trenutno obeleženo oko 3.800 parking-mesta, dok je registrovano oko 80.000 vozila.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas