Početna » U Nišu se sutra ponavljaju izbori na dva biračka mesta

U Nišu se sutra ponavljaju izbori na dva biračka mesta

0

Sutra će u opštini Medijana u Nišu biti održano ponovljeno glasanje na lokalnim izborima, i to na biračkim mestima 14 i 16. Birači će imati priliku da ponovo izraze svoj izbor na biračkom mestu 14 u Osnovnoj školi “Ćele Kula” i u Vatrogasnom domu, gde se nalazi biračko mesto 16.

Odluka o ponovnom glasanju doneta je nakon što je izborna komisija utvrdila nepravilnosti na pomenutim biračkim mestima. Na biračkom mestu broj 14, u Osnovnoj školi “Ćele Kula”, nepravilnosti su se odnosile na neadekvatno popunjene obrasce za lica koja su glasala van biračkog mesta. Na biračkom mestu broj 16, u Vatrogasnom domu, problem je bio u nedostavljanju kontrolnog lista.

Iz Opštinske izborne komisije (OIK) Medijana navode da su preduzeli sve potrebne mere kako bi sutrašnje glasanje proteklo bez problema i u skladu sa zakonskim procedurama.

Građani Medijane će sutra moći da glasaju za opštinske odbornike, a pravo glasa ima ukupno 3.464 birača. Birači koji zbog teške bolesti, starosti ili invaliditeta nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto, mogu podneti zahtev OIK-u da glasaju van biračkog mesta.

Biračka mesta će biti otvorena od 7 do 20 časova.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas