Početna » Umesto preduzećima novac uplaćivala sebi. Uhapšena jedna osoba osumnjičena za zloupotrebu

Umesto preduzećima novac uplaćivala sebi. Uhapšena jedna osoba osumnjičena za zloupotrebu

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili I.J. (39) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Ona se sumnjiči za to da je u periodu od septembra 2022. do aprila ove godine, kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije „Reckoning MIV“ za pružanje knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, za šest pravnih lica iz Niša sačinjavala naloge za prenos novca gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica, i potom taj novac podizala i, kako se sumnja, koristila za sebe, saopštio je MUP Srbije.

Na ovaj način, kako se sumnja, ona je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 6.307.197 dinara.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas