Početna » Usvojen rebalans budžeta

Usvojen rebalans budžeta

0
Budžet za ovu godinu smanjen je za 640 miliona jer nije došlo do realizacije nekih ugovora koji su bili predviđeni. Taj novac će biti usmeren na plaćanje drugih stavki do kraja godine.

„Nema razloga da se taj novac ne preusmeri na stvari koje mogu da se plate do kraja godine, tako da ćemo to i uraditi u skladu sa zakonom. Pokazalo se da je bilo više para u budžetu ove godine nego prethodne, za šta smo ponosni, jer to znači da nam je više zaposlenih u gradu“, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Načelnica za finansije Niša Nina Ilić pojašnjava da niko neće biti uskraćen, već je jednostavno planirano više sredstava.

„Niko nije uskraćen za ono što treba da dobije iz budžeta, ni socijala, ni dečja zaštita, ni porodice sa decom, već je planirano više sredstava, nije bilo korisnika kojima je trebalo to isplatiti. Druga stvar je da nam se pojavila situacija koja nam je otprilike i očekivano, da smo imali obaveze koje treba izvršiti prema vlasnicima zemljišta za eksproprijaciju i prema nekim sudskim presudama koje su nam došle nakon vođenja sudskih sporova“, poručila je Nina Ilić.

Ona je dodatno pojasnila da ovaj rebalans nikako nije smanjivanje nečega što je bilo potrebno, već samo usklađivanje sa potrebama koje su se javila na kraju godine. Ovim rebalansom će ostvarenje prihoda i rashoda na kraju godine biti preko 90 posto, navodi Ilićeva.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da je ovim rebalansom predviđeno i plaćanje sudskih sporova i troškova, koji su zadesili Grad zbog tužbi građana koje Grad nije isplatio za oduzeto zemljište.

Sotirovski navodi da gradska vlast sada ima drugačiji pristup i da u procesu eksproprijacije odgovorno prvo isplate vlasniku zemljište koje je oduzeto pa se tek ide u realizaciju. Ona dodaje da Grad više košta plaćanje sudskih troškova, nego što bi koštala sama eksproprijacija.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas