Početna » Više od 120 klubova i 1.500 mališana učestvovalo na „Nacional kupu“ na stadionu Mašinca

Više od 120 klubova i 1.500 mališana učestvovalo na „Nacional kupu“ na stadionu Mašinca

0

U organizaciji škole fudbala „Nacional“ i pod pokroviteljstvom gradske opštine Crveni Krst, ovog vikenda se, na stadionu ženskog fudbalskog kluba „Mašinac“ odigrao deveti po redu „Nacional kup“.

Ovaj, možda i najmasovniji fudbalski događaj za mališane u našoj zemlji polako postaje tradicija. Na turniru je ove godine učestvovalo više od 1.500 mališana iz oko 120 kluba iz Srbije, ali i Grčke, Bugarske i Severne Makedonije.

„Nacional kup“ se kao i svake godine održava na stadionu „Mašinca“. Ovo je deveti po redi i okuplja preko 120 ekipa, što iz Srbije, što iz inostranstva. Došle su nam ekipe iz Makedonije, Grčke i Bugarske. Ukupno imamo preko 120 ekipa i 1.500 dece“, rekao je Milan Dinić, organizator turnira.

Turnir je svečano otvorio Milomir Blažević resorni većnik gradske opštine Crveni Krst.

„Zadnje četiri godine turnir je dobio međunarodni karakter na šta smo mi kao rukovodstvo gradske opštine Crveni krst izuzetno ponosni. Fudbalska škola „Nacional“ reprezentuje gradsku opštinu Crveni krst na teritoriji Republike Srbije kao i u regionu. Sve selekcije koje okuplja škola fudbala „Nacional“ su prvaci i vice-šampioni u Srbiji. Veliki broj dece dokazuje ozbiljan rad i organizaciju ove škole“, poručio je Milomir Blažević.

On je najavio da će rukovodstvo ove gradske opštine u narednom periodu još više pomagati ovakvim školama fudbala.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas