Početna » Vladika Arsenije: Svi hodočasnici su dobro, jedni su već na aerodromu, drugi blizu Egipta

Vladika Arsenije: Svi hodočasnici su dobro, jedni su već na aerodromu, drugi blizu Egipta

0
Episkop niški Arsenije, koji zajedno sa vladikom timočkim Ilarionom i grupom hodočasnika boravi u Izraelu, kaže da su svi srpski hodočasnici dobro, kao i da je deo njih po planu puta već na aerodromu, a druga grupa blizu granice sa Egiptom, rekao je vladika Tanjugu.

Vladika Arsenije navodi da u Izraelu boravi više grupa hodočasnika iz Srbije. U jednoj se nalazi i niški kardiolog, dr Tomislav Kostić. Prema njegovim rečima, let im je otkazan i oni se trenutno nalaze u skloništu na aerodromu u Telavivu.

Među Srbima nalazi se i gradonačelnik Leskovca u ostavci Goran Cvetanović.

“Vladika timočki Ilarion i ja smo u jednoj grupi koja je krenula iz Niša 1. oktobra. Jedan deo grupe treba danas da se vrati u Srbiju, a drugi da nastavi pokloničko putovanje manastiru Svete Katarine na Sinaju u Egiptu”, rekao je vladika.

Ta grupa koja danas treba da se vrati u Srbiju broji 54 hodočasnika, oni su krenuli iz Vitlejema.

“Svi su dobro, ali kako čujemo let je otkazan”, rekao je vladika Arsenije i naglasio da pokušavaju da nađu rešenje za njihov povratak.

Sve vreme smo u kontaktu sa našom ambasadom u Tel Avivu koja je na visini zadatka, dodao je vladika Arsenije.

“Drugi deo grupe u kojoj smo ja i vladika timočki ima 35 putnika, naša grupa je oko 100 kilometara od granice sa Egiptom. Nadamo se da ćemo za sat vremena preći granicu, to je grupa koja je krenula iz Niša i svi smo bezbedni i dobro”, rekao je vladika Arsenije.

Navodi da su brojni turisti i hodočasnici koji borave u Izraelu iz svih krajeva sveta iznenađeni situacijom.

“Čule su se eksplozije, PVO izraelske vojske, videli smo dim u daljini, ali smo bili u hotelu do pre nekoliko sati, slušali uputstva naše ambasade i rešili sada kada se situacija smirila da krenemo na ranije planirane destinacije”, dodao je vladika.

Ukazao je da jedna grupa srpskih hodočasnika iz Diseldorfa u Jerusalimu, kao i da su i oni dobro.

“Jedna grupa iz Srbije, iz Kraljeva i jedna srpska grupa iz dijaspore – Austrije i Švajcarske vratili su se juče. Jedna naša grupa iz Londona trebalo je da se danas vrati, verovatno su i oni na aerodromu”, rekao je vladika Arsenije.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u južnim i centralnim delovima Izraela nakon raketnog napada iz Pojasa Gaze.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nishnocu (@nishnocu_bekap)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas