Početna » VUČIĆ: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće završena do kraja 2027. godine

VUČIĆ: Pruga Niš-Dimitrovgrad biće završena do kraja 2027. godine

0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot – Sukovo, da ćemo dobiti više novca od EU za taj projekat – oko 430 miliona evra zajedno sa obilaznicom oko Niša.

“I sad razgovaramo sa Evropljanima, sa kojima radimo ovu deonicu, biće značajno više novca, sve ukupno zajedno sa obilaznicom oko Niša i sa svim drugim, računam da će to biti negde oko 430 miliona evra. Od toga ćemo dobiti za ovu deonicu Niš – Dimitrovgrad, plus za obilaznicu i za sva ta tri dela o kojima pričamo, oko 108 miliona evra od Evrope, na poklon”, rekao jeVučić.

On je dodao da je to veliki novac koji će Srbija dobiti od EU.

“Najveći novac smo dobili, od ukupno 2,775 milijardi evra, koliko je sad procenjeno 610 miliona evra za brzu prugu Beograd – Niš. I stvari se kreću konačno, ja sam uvek nezadovoljan, uvek mislim da može brže, ali to su velike stvari koje menjaju izgled naše zemlje”, istakao je predsednik Srbije.

Naglasio je da će, kada bude gotova brza pruga, moći da se stigne za dva sata i deset minuta od centra Beograda do centra Niša.

Pruga Niš-Dimitrovgrad će biti završena do kraja 2027. godine.

“Mi bismo voleli kada bi mogli da završimo do maja 2027. zbog EXPO, ali realno je da bude do kraja 2027. To je neverovatna stvar za celu Srbiju, od Pirota do Beograda da dođete za tri sata. A možete da zamislite koliko ćemo da skratimo put do Istanbula”, rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je da brine za prugu Beograd- Niš i pozvao EU da požuri malo sa radovima na njoj.

“Mi smo beskrajno zahvalni za ogroman novac koji su nam dali. Samo kada bi još malo ubrzali”, rekao je predsednik Vučić.

Radovi na obilaznici oko Niša počeće najkasnije 1. juna

Predsednik Vučić izjavio je da će radovi na obilaznici oko Niša početi najkasnije 1. juna i da je reč o projektu od velikog značaja za ljude koji žive u tom gradu.

Tokom obilaska radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš – Dimitrovgrad na deonici Pirot – Sukovo, predsednik Vučić je rekao da je obilaznica oko Niša važan projekat za Nišlije, jer će rasteretiti veliki deo grada, a posebno u Crvenom krstu i Panteleju.

“To je za Nišlije ogromna vest, uz sve projekte koje smo radili, uz sve fabrike koje smo doveli, znam da ljudi nisu nikada sasvim zadovoljni, ali ovo su velike stvari za Niš”, rekao je predsednik Vučić.

Kada je u pitanju pruga Beograd-Niš, predsednik Vučić je najavio da će se u narednom periodu izvoditi radovi u tri faze – prva do Velike Plane, druga Velika Plana – Paraćin i treća Paraćin -Trupale.

“To su tri sektora koja ćemo da radimo na pruzi Beograd-Niš, od izuzetnog značaja. Mi time podižemo celo Pomoravlje, podižemo taj smederevski i podunavski deo Šumadije, kompletan nišavski deo Rasinskog okruga”, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je tokom obilaska radova na pruzi Niš – Dimitrovgrad rekao da takvi projekti menjaju Srbiju na bolje i da danas nije želeo da govori o drugim temama i da politička pitanja budu u prvom planu.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas