Početna » Za 14 dana kamen temeljac italijanske firme Ariston i otvaranje terminala na Aerodromu „Konstantin Veliki”

Za 14 dana kamen temeljac italijanske firme Ariston i otvaranje terminala na Aerodromu „Konstantin Veliki”

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas pripremne radove i prisustvovao ceremoniji početka izgradnje železničke obilaznice oko Niša. Tom prilikom najavio je, kako je rekao, važne projekte koji će značajno unaprediti infrastrukturnu sliku Niša i juga Srbije.

„Za 14 dana postavljamo kamen temeljac italijanske firme Ariston. Istog dana otvaramo terminal na aerodromu ‘Konstantin Veliki’ u koji je uloženo 32 miliona evra,“ rekao je Vučić.

Novi terminal na aerodromu „Konstantin Veliki“ ne samo da će omogućiti veći broj letova i bolju povezanost sa međunarodnim destinacijama, već će doprineti i stvaranju novih radnih mesta i podsticanju lokalne ekonomije. Ukupna investicija od 32 miliona evra svedoči o ozbiljnosti namera da se Niš razvija kao značajan saobraćajni čvor.

Predsednik Vučić je takođe istakao značaj železničke pruge Beograd-Niš, koja će omogućiti brži i efikasniji transport.

„Na auto-putevima su velike gužve, te će pruga Beograd-Niš biti najbrži način dolaska. Od Budimpešte do Niša putovaće se četiri sata. To je neverovatno“, rekao je Vučić.

Očekuje se da će realizacija ovih projekata doneti brojne benefite ne samo Nišu, već i celokupnom južnom delu Srbije.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas