Početna » Za ljubitelje stripa, promocija u NKC: ZAGONETAČ: GODINA PRVA

Za ljubitelje stripa, promocija u NKC: ZAGONETAČ: GODINA PRVA

0
U Maloj sali Niškog kulturnog centra, u  p onedeljak, 25. decembar u 18 sati, biće održana pomociju stripa ZAGONETAČ: GODINA PRVA u izdanju IK Čarobna knjiga. 

“Jedan od najiščekivanijih naslova ove godine, crtački debi Zrenjaninca Stevana Subića u Americi, ali i prvi strip koji piše čuveni glumac Pol Dejno koji je i u ekranizaciji Meta Rivsa iz 2022. glumio naslovnog zlikovca ovog stripa.

Dejno je želeo da liku kojeg je tumačio podari dubinu i objasni njegove motive svetu, a pošto je učestvovao u pisanju scenarija za film u delovima koji se tiču njegove uloge, uzeo je pero u ruke i napisao strip kojim bi sve to pojasnio. Za crtača je izabran Subić među više desetina drugih autora koji su bili zainteresovani za projekat, a ostalo je istorija. Nesvakidašnje za američki mejnstrim, Subić je radio i kolor, a posao je odradio impresivno u svakom pogledu.

Strip je bio instant hit kad se pojavio prošle godine (prva sveska je izašla u oktobru 2022), i tiraž je brzo rasprodat. I svaka sledeća sveska je uspela da iznenadi publiku, pa sve do čuvene pete sveske koja je u potpunosti rađena kao skup Zagonetačevih dnevnika.

Izdanje se radi u velikom formatu, obogaćeno dodatnim sadržajem (intervju sa Subićem) i ekskluzivnim skicama koje se ne nalaze (i neće se nalaziti) u ostalim izdanjima u svetu.” – istakli su izdavači.

U promociji učestvuju: Stevan Subić, crtač i kolorista ovog stripa, Nikola Dragomirović, izvršni urednik Srpskog izdanja.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas