Početna »  Heroj iz Zaplanja: Darko spasao lane od lovačkog psa u Velikom Krčimiru

 Heroj iz Zaplanja: Darko spasao lane od lovačkog psa u Velikom Krčimiru

2

Darko Đorđević iz Velikog Krčimira, nekada velikog i moćnog, a sada raseljenog sela u Zaplanju, postao je lokalni heroj nakon što je spasao lane od lovačkog psa dok je šetao šumom između Velikog Krčimira i susednog sela Štrbovac.

“Bio sam u šetnji kada sam čuo psa kako laje u šumi,” priča Đorđević.

 

“Prišao sam da vidim šta se dešava i ugledao malo lane koje je bilo na meti lovačkog psa. Odmah sam ga odbranio i čekao da mu se majka, srna, vrati.”

Đorđević je strpljivo čekao, držeći psa na odstojanju, dok je lane stajalo u blizini. Nakon otprilike 15 minuta, majka srna se pojavila, a lane je odmah potrčalo prema njoj.

“Samo sam želeo da zaštitim mladunče dok mu majka ne dođe. Iako je bilo lepo i umiljato i odmah mi je prišlo, nisam želeo da ga zadržim”, objašnjava Đorđević.

Foto: privatna arhiva

Ova situacija nije jedinstvena za Zaplanje, gde priroda još uvek vlada.

“U šumama oko našeg sela često viđamo divlje životinje kao što su srne, vukovi, šakali, i divlje svinje”, objašnjava on.

Darku je ovo je prvi put da se našao u situaciji da  pomogne divljoj životinji.

“Viđao sam srne izdaleka, ali nikada nisam imao priliku da budem tako blizu, neverovatan je osećaj. To mladunče je plakalo kao beba kada se izgubilo od majke. Bilo je i tužno”, kaže on.

Đorđević je zaključio da je veoma važno sačuvati prirodu  i poručio da je živtinjama mesto u njihovom prirodnom staništu.

2 komentara

Avatar
Goran 3. avgust 2024. - 22:39

Bravo bravo prava stvar!

Odgovor
Avatar
Mladen stojiljković 5. avgust 2024. - 17:06

To rodjeni
Bog ti dao sve što poželiš

Odgovor

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas