Početna » Subvencije za nabavku kotlova na pelet ili gas – Prijavite se na javni poziv Grada Niša

Subvencije za nabavku kotlova na pelet ili gas – Prijavite se na javni poziv Grada Niša

0

Građani Niša koji planiraju da zamene stare kotlove efikasnijim uređajima na pelet ili gas, mogu to sada učiniti uz subvencije Grada. Naime, Grad će obezbediti polovinu novca za nove kotlove, omogućavajući građanima da na lakši način unaprede svoje grejne sisteme.

Javni poziv je otvoren za sve vlasnike ili suvlasnike porodičnih kuća i stanova, pod uslovom da žive na adresi na kojoj se vrši zamena kotlova, poseduju dokaz o legalnosti objekta, i da njihov objekat nije priključen na sistem daljinskog grejanja ili distributivnu mrežu prirodnog gasa. Takođe, neophodno je da imaju prijavljenu imovinu na teritoriji Grada Niša.

Grad Niš će sufinansirati do 50% ukupne vrednosti kotla sa PDV-om, kako za kotlove na pelet, tako i za one na gas. Ova inicijativa ima za cilj smanjenje zagađenja vazduha i unapređenje energetske efikasnosti.

Subvencije su deo zajedničkog projekta Grada i Ministarstva zaštite životne sredine, koji ima za cilj smanjenje zagađenja i poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu.

Za sve dodatne informacije o ovoj i drugim vrstama subvencija koje se odnose na energetsku efikasnost u domaćinstvima, građani mogu posetiti Energetski info-kutak, otvoren u prizemlju Gradske uprave, u ulici Nikole Pašića 24. Radno vreme info-kutka je svakog radnog dana od 7:30 do 15:30.

Više informacija dostupno je na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas