Početna » Grad Niš dočekao predstavnike Republike Srpske: “Drina nas spaja, Srbi su jedan narod”

Grad Niš dočekao predstavnike Republike Srpske: “Drina nas spaja, Srbi su jedan narod”

0

Dani Srpske u Srbiji obeleženi su i u Nišu. Koncertom etno grupe Iva u svečanim prijemom u Gradskoj kući za pomoćnika ministra za međunarodne odnose u Vladi Republike Srpske Nemanju Kovačevića i delegaciju Predstavništva RS u Srbiji, Niš se pridružio obeležavanju prijateljstva srpskog naroda na dve obale Drine.

Ova manifestacija se već 12 godina godina održava u Srbiji, a ove godine je to simbolično u ukupno 12 gradova, od Subotice na severu, do Vranja na jugu Srbije.

Foto: Grad Niš

Gradonačelnik Dragoslav Pavlović je poželeo dobrodošlicu prijateljima iz Banja Luke i naglasio da je saradnja Niša i RS na visokom nivou, da Niš i niške gradske opštine godinama vezuju bratske veze sa Istočnim Sarajevom, Trebinjem i mnogim drugim mestima u Srpskoj, i da Drina zapravo spaja, a ne deli naš narod, i da su Srbi uvek Srbi i jedan jedinstveni narod, bez obzira sa koje su strane ove reke.

Nemanja Kovačević je zahvalio Nišu na dobrodošlici i istakao da je saradnja Niša i Republike Srpske prijateljska i da treba da nastavimo da se trudimo da razvijamo te dobre odnose i veze jer smo jedan narod i treba da radimo na nacionalnom jedinstvu.

,,Sve ono što je lepo u Republici Srpskoj mi se trudimo da pokažemo i nama je ponos da ove godine imamog mogućnost da se predstavimo u čak 12 gradova u svim delovima Srbije i da je među njima i Niš. Ova manifestacija i ima za cilj jačanje bratskih veza i povezivanje našeg naroda i nama je uvek drago kada dođemo ovde”, rekao je Kovačević.

Nakon prijema u Gradskoj kući, u Narodnom pozorištu u Nišu održan je koncert etno grupe Iva iz Doboja koja neguje i izvodi našu tradicionalnu muziku, ali na moderan, drugačiji način, spajajući je sa drugim muzičkim pravcima.

Foto: Grad Niš

Obraćajući se prisutnima u ispunjenoj velikoj sali niškog pozorišta Gradonačelnik je poručio da je naša dužnost da zidamo ćuprije, sve dok ne premostimo I poslednju prepreku koja se nađe pred našim narodom.

,,Najlepši most srpstva na Drini podigao je veliki Ivo Andrić koji je celom svetu pokazao svu lepotu i težinu života srpskoga naroda. Takavu ćupriju koja nas spaja i sa prošlošću i sa budućnošću, i sa tradicijom i svetom, treba da dižemo danas i mi. Zato, iznad svega, moramo da čuvamo našu tradiciju, kulturu, istoriju i jezik. Mi smo jedan narod, jedan sabor, jedna vera i jedan jezik. Sve dok je Drine, Srba i srpskoga jezika tako će i ostati’’, poručio je Pavlović.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas