Početna » „Bajka o ribaru i ribici“: Predstava sa važnim životnim poukama za vikend na sceni Pozorišta lutaka

„Bajka o ribaru i ribici“: Predstava sa važnim životnim poukama za vikend na sceni Pozorišta lutaka

0

U nedelju, 9. juna, u dva termina – u 11:30 i 13:00 časova u Pozorištu lutaka u Nišu najmlađi sugrađani moći će da pogledaju “Bajku o ribaru i ribici” . Ova klasična bajka, adaptirana za lutkarsko pozorište, donosi važne životne pouke o plemenitosti i pohlepi.

“U središtu priče nalazi se stari ribar koji sa svojom ženom skromno živi u trošnoj kolibi kraj mora. Njegov život se potpuno menja kada ulovi zlatnu ribicu koja mu obećava ispunjenje svake želje ako je vrati u more. Iako ribar, kao pravi plemenit čovek, ne traži ništa za sebe, njegova žena, ohrabrena ovom magičnom prilikom, počinje da izražava svoje nezajažljive želje. Od novog korita, preko nove kuće i sluga, do toga da postane carica i upravlja morima, njene želje postaju sve veće i zlobnije”, saopštilo je Pozorište lutaka.

Foto: Pozorište lutaka

 

“Kulminacija se dešava kada žena zatraži da joj zlatna ribica bude sluga. Ovaj poslednji, preterani zahtev dovodi do toga da riba poništi sve ispunjene želje, ostavljajući starca i njegovu ženu u njihovoj prvobitnoj skromnoj kolibi. Priču prate izuzetne lutke i scenografija, koja dodatno oživljava ovu važnu lekciju o tome šta se dešava kada pohlepa nadvlada razum.”

Predstavu je režirala Vjera Vidov, poznata po svojim kreativnim i dirljivim interpretacijama klasičnih priča. U ulogama se pojavljuju talentovani glumci Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Aleksandra Petković, Tatjana Milenković i Nataša Ristić, koji svojom igrom i animacijom lutaka donose ovu magičnu priču do publike svih uzrasta.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas