Početna » Bazeni na Suvoj planini puni, stoka je obezbeđena sa vodom (VIDEO)

Bazeni na Suvoj planini puni, stoka je obezbeđena sa vodom (VIDEO)

0
Predsednik Opštine Gadžin Han Milisav FIlipović rekao je danas da su bazeni sa vodom na Suvoj planini puni i da je obezbeđena dovoljna količina vode za stoku iz tog kraja. On je podsetio da taj problem nije od sada i da mu nije jasno zašto se sada na tome potencira. Dodaje da je Opština nakon sastanka sa stočarima još 1. septembra pružila svu neophodnu pomoć.

Milisav Filipović, predsednik Opštine Gadžin Han

“Angažovana je cisterna koja je istog dana krenula sa isporukom vode na izvorištu, tako da od prvog dana do danas mi redovno izvozimo vodu na izvorištu Rakoš za napajanje stoke”, kazao je predsednik Opštine.

On kaže da oni koji neveruju, najbolje će se uveriti ako odu na planinu.

“Ja sam proveravao, bazeni su puni i napajanje stoke nije dovedeno u opasnost”, istakao je Filipović.

Tvrdnje predsednika potvrdio je medijima i Jovan Miljković, stočar iz Malog Krčimira.

Jovan Miljković

“Dobili smo cisternu, svakoga dana vozimo po tri četir cisterne vode,  zapremine 8.000 litara i vozača. Do danas smo izvezli preko 60 cisterni”, rekao je Miljković.

Na Suvoj planini trenutno je na ispašu oko 1000 grla stoke. Od tog broja oko 500 grla je iz Opštine Gadžin Han, isto toliko ima Opština Bela Palanka i 100 grla je iz leskovačkog kraja. Njihova lokalna samouprava nije učinila ništa do sada, tako da je prema Miljkovićevim rečima i njihova stoka i na ispašu, ali i uzima vodu koju obezbeđuje Opština Gadžin Han.

Mali Krčimir; Foto: V.J.

Da podsetimo, priču da su stoka i divlji konji na Suvoj planini bez vode ponovo je pokrenula potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković. Ona je u saopštenju zatražila od ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelene Tanasković hitnu reakciju, kako bi se žednoj stoci obezbedilo bar 20 tona vode dnevno koliko im je neophodno da prežive.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas