Početna » Besplatan prevoz i za penzionere starije od 70 godina. Umanjenje računa socijalno ugroženim borcima

Besplatan prevoz i za penzionere starije od 70 godina. Umanjenje računa socijalno ugroženim borcima

0
Penzioneri, koji su stariji od 70 godina od 1. decebra imaće besplatan prevoz u Nišu, odlučilo je danas Gradsko veće. Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski do 28.000 penzionera, a sada će još 10.000 njih dobiti tu mogućnost.

“Kako finansijski ojačavamo kao Grad tako i dajemo subvencije. Grad sada može da omogući uslugu besplatnog prevoza i penzionerima koji su stariji od 70 godina, a nadamo se da ćemo tu uslugu već sledeće godine moći da obezbedimo i sugrađanima starijim od 65 godina, kao što su to omogućili i drugi gradovi u Srbiji”, objasnila je Sotirovski i podsetila da besplatan prevoz u Nišu od ove godine koriste i srednjoškolci.

Vršilac dužnosti načelnika Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Miljan Anđelković, rekao je obrazlažući odluku, da se na ovaj način poboljšava materijalno stanje ovih korisnika usluga gradskog prevoza.

“Na ovaj način se značajno proširuje broj korisnika koji mogu da koriste usluge javnog prevoza”, itakao je Anđelković.

Prema dostupnim podacima Fonda za penzijsko osiguranje broj penzionera koji je do sada imao pravo na besplatan prevoz je 27.455, a na osnovu predloženog rešenja ovaj broj će biri proširen za još 10.300 najstarijih sugrađana.

Pomoć socijalno ugroženim borcima

Borci koji su na evidenciji Centra za socijalni rad kao socijalno ugroženi dobiće pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga u iznosu od 5 do 45 procenata. To je takođe usvojeno na sednici Gradskog veća.

“Mi smo odlučili u dogovoru sa boračkim udruženjima, da borcima koji su socijalno ugroženi da im damo određene pogodnosti za socijalne usluge”, istakla je gradonačelnica.

Gradonačelnica je precizirala da postoje tri kategorije i da to nema nikakve veze sa borcima koji nisu na evidenciji Centra za socijalni rad.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas